onsdag 5 juni 2013

En festlig, rolig och minnesvärd kväll tillsammans!



Nu har vi firat vår 200 åring med stort kalas på Söderköpings Brunn.

Kvällen inleddes med mingel i Brunnsparken där det bjöds på champagne och brunnsmusik i strålande solsken. En fantastisk majkväll i skirande grönska där Bengt-Åke Karlsson lyfte första skålen med våra 150 festdeltagare.

Vi ville bjuda på en fest där alla skulle känna sig välkomna och ha möjlighet att delta. Och så blev det. Till festen strömmade medlemmar, gillesordföranden, anställda, före detta anställda samt förtroendevalda och landshövdingar från hela landet. Jubilaren hyllades med presenter som träsnideri, tavlor, olivträd och äppelträd.

Borden var dekorerade i Hushållningssällskapets nya fina fräscha färger gula blommor och ljusgröna ekblad. Våra konferencier Mattias Lindholm, välkänd röst från Sveriges Radio P4, och Charlotte Hallin Johansson, ledamot i Hushållningssällskapet, ledde oss genom kvällen på temat dåtid, nutid och framtid.

Kocken presenterade maten baserad på lokalproducerade råvaror; till förrätt serverades färsk sparris med citrongravad lax och dillhollandaisesås. Till varmrätt blev det örtbakad lammytterfile med en färskpotatisbakelse toppad med Boxholms kryddost samt mörk rosmarinsky med färsk vårsallad och confitterade cherrytomater. Blåbärscheesecake (ostkaka) med blåbärskompott och amarettogrädde avslutade måltiden.

Först ut i ledet av talare var gillesordförande i Norra Hammarkind Håkan Walldén som berättade om Söderköping och geografin. Därefter gav Lennart Svensson oss smakprov på Hushållningssällskapet Östergötlands historia. Huvudtalet hölls av landshövning Elisabeth Nilsson som lyfte gröna näringars betydelse och Sven Lindgren satte fokus på Hushållningssällskapets förbund sammanhållande betydelse. Om Hushållningssällskapet Östergötlands verksamhet idag berättade Staffan Danielsson och tf VD Elenore Wallin lyfte några intressanta framtida tankar. Kvällen bjöd även på spontana tal av bl.a. LRF:s ordförande Peter Borring och vicerektor på Lantbruksuniversitetet Johan Schnürer.

Under middagen gjorde vi en spännande övning som skulle lyfta fram nya innovationer i Hushållningssällskapet genom att kombinera gammalt och nytt. Vi överlämnade stafettpinnen till nästa års jubilar Hushållningssällskapen i Skåne som förhoppningsvis förverkligar några av förslagen. Var det blir ser vi med spänning fram emot! Efter maten tog vispoet Sören Dahlgren med oss på en resa i visornas värld på östgötskt vis. Kvällen avrundas med dans och musik från 50-talet och fram till idag.

Kvällens värdskap gjorde vi tillsammans, personal och styrelse, precis som det ska vara när man bjuder till fest. Väl mött alla glada goa människor som bidrog till en festlig, rolig och minnesvärd kväll tillsammans!

Några kommentarer om festen:

Jag tycker att det blev en riktigt trevlig fest och jag har bara hört positivt om den.
Johan

Tack för en jättetrevlig fest.
Ulf

Jag tyckte det var riktigt bra och vilken tur med vädret vi hade.
Niclas

Stort Tack för en fantastisk kväll på Söderköpings Brunn. Vilket härligt gäng i blandad ålder!
Mathias

Tack för en härlig fest! Den har vi med oss framöver!
Bodil

Tack än en gång för en riktigt trevlig jubileumsmiddag och allt omkring!
Ulrika

Såväl jag själv som alla jag haft kontakt med tyckte att fredagens fest blev jättelyckad :)
Hans

Varmt tack till er alla för gästfrihet och fina arrangemang vid fredagens
födelsedagskalas för en pigg 200-åring.
Johan

Vi har fått många positiva hälsningar från "grann-sällskap" och medlemmar som var med på festen.
Elenore

Text: Magdalena Petersson
Foto: Carolina Ericsson


Brunnsmusikerna skapar stämning när gästerna samlas


Bodil och Per Ståhl vimlar med Sven Fajersson Hushållningssällskapet kristianstad som är värd för nästa jubileumsfest 2014

Vimmel med 150 festdeltagare i brunnsparken

 Väl synligt med flaggor och banderoller att 200-åringen ställer till med fest

 Bengt-Åke Karlsson och Elenore Wallin hälsar välkomna med en skål

Personalen trivdes i sällskapet, här Christina Enudd Nordström med VD för Hushållningssällskapet Norbotten

 Det gjorde även Lennart Johansson

 Och rådgivare Lars-Åke Gustavsson med fru

Jubilaren fick många fina presenter, här är det Sven Lindgren som överlämnar en fin tavla från Hushållningssällskapets förbund