måndag 20 maj 2013

Nu laddar vi för jubileumsfest!




Våren kom med stormsteg och den frodiga grönskan skvallrar om att sommaren är i snart antågande. Liksom Hushållningssällskapets stora jubileumsfest! Om lite drygt två veckor drar vi på oss finstassen och laddar humöret för en sen och trevlig kväll på Söderköpings brunn. Vi har ett digert program med talare, god mat, visor och upptåg för att fira de fantastiska 200 år av utveckling och bevarande av svenskt lantbruk. Allt från stora maskinella framsteg till små elektroniska lösningar som underlättar och förenklar det moderna lantbruket. Vilken resa det östgötska lantbruket varit med om!

För min egen del är detta det första riktigt stora evenemang som jag är konferencier för, vilket gör det extra spännande och nervöst. Speciellt som det nu är runt 130 anmälda till festen. Jag har dock bra stöd i min medkonferencier, Mattias som är en snacksalig och rapp radiopratare med mål i mun. 
Så nu laddar vi inför en härlig kväll där vi firar 200 år av östgötsk lantlig framgång och siktar mot 200 nya år i bondens tecken. Och sen hoppas vi på bra väder i Söderköping, för är det något som diskuteras flitigt – oss bönder emellan!

Charlotte Hallin