måndag 7 januari 2013

Nu kör vi!

Hushållningssällskapet Östergötland fyller 200 år och det tänker vi fira med buller och bång. Tillsammans har vi förutsättningar att genomföra ett år som gör oss mer synliga, stärker sammanhållningen och ger effekter för Östergötlands framtid.

Jag har förmånen att arbeta som projektledare för jubileet och har fått äran att göra det första inlägget på vår jubileumsblogg. Stafettpinnen skickar jag sen vidare och vill att så många som möjligt tar tillfället i akt att berätta om vad ni gör, vad ni har upplevt och kanske skulle vilja utveckla. Vi bjuder in alla som har anknytning till Hushållningssällskapet Östergötland att skriva; medlemmar, förtroendevalda, kunder, samarbetspartners, medarbetare och ledning. Jag hoppas du vill vara med och dela med dig av vardagliga och personliga tankar om händelser och värden som har anknytning till Hushållningssällskapet. från idag eller bakåt i tiden, stort eller smått, vardagligt eller högtidligt; här bjuder vi på allt mellan himmel och jord, med en personlig touch.


Jubileet är ett fantastiskt tillfälle att marknadsföra Hushållningssällskapet och den nya varumärkesplattformen. Vi lägger krut på att berätta vad som planeras, genomförs och hur arbetet flyter på. Här blir bloggen ett bra forum där ni som medverkat kan berätta hur ni har upplevt det som erbjudits. Ris och ros.


Jag har arbetat på olika Hushållningssällskap i hela mitt yrkesverksamma liv och trivs bra med att verka i en organisation som stämmer med många av mina egna värderingar, som hushållning, landsbygd, lantbruk, mat, drivande människor, fria tillsammans, tradition och utveckling.


Vad kommer hända?

Vår gemensamma förhoppning är att det ska finnas något för alla under året och här är några exempel: Jubileumsalmanacka, Framtidsinriktad roadshow, Fältvandring Klostergården, Seminarium fältförsök, Seminarium hästens betydelse, Jubileumsårsmöte - ett förstärkt gillesårsmöte, Vatten- och skogsvandringar, Gillenas egna jubileumsaktiviteter, Inspirationsföreläsningar, Jubileumsfilm, Bankett på Söderköpingsbrunn den 31 maj, Östgötadagarna 7-8 september, Matlagningskurser - koppling till nya kulturer och tävlingar i Hushållningssällskapets magasin.

Jag hoppas att jubileumsarbetet ska bidra till något nytt, där vi gör ännu mer tillsammans. Där nya kunskaper inspirerar och nya samarbeten föds. För oss och för landets framtid.


På återhörande längre fram i vår!


Magdalena Petersson